06-28253615 (Julia) of 06-28353517 (Marieke) info@decooperij.nl

Doe mee!

 

 

Word vrijwilliger bij de Coöperij

Vele handen maken licht werk en zo zien wij dat ook in onze tuin. Door vrijwilligers te verwelkomen kunnen we de lasten verlichten en het plezier wat we beleven aan de tuin delen. Niet alleen is het fijn om het samen te doen, het zorgt ook voor verbinding tussen mens en natuur. Hoe leuk is het om zelf bietjes te zaaien, ze te zien groeien en ze daarna zelf te oogsten? Als vrijwilliger kom jij, binnen jouw mogelijkheden, ons versterken met alle tuinwerkzaamheden gedurende het hele seizoen. We vinden het leuk om onze werkwijze met jullie te delen en vinden het fijn als vrijwilligers op den duur ook zelfstandig te werk kunnen gaan. 

We weten uit ervaring hoe fijn het is om met een vaste club mensen te werken. Op de oogstdagen zorgen we ervoor dat de oogst kersvers klaarligt voor de aandeelhouders. Op de tuindag pakken we allerlei tuinklussen aan zoals zaaien, planten, schoffelen, compost uitrijden en dergelijke.

Ook bieden we de mogelijkheid om op een vrijblijvende manier mee te werken in de tuin. In de zomermaanden wanneer de tuin drukker is dan ooit gaan we vaak op de vrijdagavond samen aan de slag om de warme zomerweken gezellig en in alle rust af te sluiten. Verder organiseren we gedurende het jaar op de zondag tuindagen om grote klussen aan te pakken. Deze dagen hebben geen vaste regelmaat maar worden door middel van oproep principe georganiseerd. Deze momenten zijn van grote toegevoegde waarden omdat we met een grote groep aanpakkers alle klussen geklaard krijgen!

Versterk ons team!

Lijkt het je leuk mee te werken in ons oogst-team of tuin-team? We zoeken nog versterking voor de oogstdagen en tuindagen. Maandag en woensdag zijn de oogstdagen en dinsdag of vrijdag wordt een algemene tuindag waarin we allerlei tuinklussen aanpakken.  

We zien jullie graag!

Ben je enthousiast geworden van  bovenstaande informatie? Neem dan vooral contact met ons op via het contactformulier, e-mail of telefoon!

Ontmoet het oogst-team!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norbert

“Was al honderden keren langs een mooie kweektuin naar het bos gelopen. Toch eens praten met de mensen die daar werken dacht ik. Er moet immers worden gezaaid, gepoot, bemest, geoogst, gerooid enz. Blijkt dat een heel leuk team te zijn dat de hele zaak runt. Ook de sidekicks mogen er zijn: Eric, Marion, boerderijdieren en een paar leuke honden die de boel bewaken.

Lekker de hele dag buiten werken en gezond voedsel oogsten. Wat wil je nog meer. Nou er is nog meer, want als de groente wordt gehaald is het feest. Alles ligt, netjes schoongemaakt en super vers in de kratten: enthousiaste reacties van de klanten. Na het verzamelen van de groente kunnen de klanten ook nog even nagenieten van een kop koffie of thee en een praatje maken.

Natuur PUUR.”                                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

Lucia

“Lekker verstand op nul, met mijn handen wroeten in de aarde, genieten van al het moois en lekkers dat groeit en bloeit.

Elke maandag weer feest om naar de Coöperij te gaan; met de meiden geiten, af en toe ook een fijn gesprek. Jong en oud mixt goed hier op de Insinger.

Met veel plezier draag ik mijn steentje bij aan dit prachtige, dappere initiatief. En de opbrengst is ook nog eens geweldig lekker!”

 

 

 

 

 

Henriët

“Buiten zijn, samen werken in de moestuin en bijdragen aan dit mooie initiatief, zijn voor mij een reden om iedere week op de fiets te stappen naar de Coöperij.

Ik leer ieder keer weer nieuwe dingen en daar word ik blij van.”

 

 

 

 

 

 

 

Liselotte

“Iedere maandagochtend ga ik met veel plezier naar mijn vrijwilligerswerk bij De Coöperij. 

De sfeer is er altijd goed en ik ondersteun hiermee dit initiatief van Marieke en Julia om biologische groente te telen.

Meestal help ik mee met het oogsten van de prachtige groente. Heerlijk om te doen.”                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

Chrisja

“Bij de Coöperij als vrijwilliger vind ik het inspirerend om elke week te komen. De eerste ontmoeting met de eigenaars Marieke en Julia en alle andere vrijwilligers is verwarmend.

Elke week is er aan de start van het seizoen een periode van zaden en bollen planten. En hoe verder we de winter benaderen zijn we vooral aan het oogsten.

De verschillende weetjes over de groenten, het leren planten en oogsten, het koffiemoment met elkaar maakt het voor mij leuk om vrijwilliger te zijn.”