06-28353517 info@decooperij.nl

Doe mee!

Word vrijwilliger bij de Coöperij

Vele handen maken licht werk en zo zien wij dat ook in onze tuin. Door vrijwilligers te verwelkomen kunnen we de lasten verlichten en het plezier wat we beleven aan de tuin delen. Niet alleen is het fijn om het samen te doen, het zorgt ook voor verbinding tussen mens en natuur. Hoe leuk is het om zelf bietjes te zaaien, ze te zien groeien en ze daarna zelf te oogsten? Als vrijwilliger kom jij, binnen jouw mogelijkheden, ons versterken met alle tuinwerkzaamheden gedurende het hele seizoen. We vinden het leuk om onze werkwijze met jullie te delen en vinden het fijn als vrijwilligers op den duur ook zelfstandig te werk kunnen gaan. 

Vaste vrijwilligers

We weten uit ervaring hoe fijn het is om met een vaste club mensen te werken. Daarom hebben we 3 dagen in de week waarop je als vaste vrijwilliger mee kan werken in de tuin. Maandag en woensdag zijn de oogstdagen. Dan zorgen we ervoor dat de oogst kersvers klaarligt voor de aandeelhouders aan het eind van de dag. Op vrijdag hebben we een tuindag met vrijwilligers en verzorgen vanaf juli ook de oogst voor de zomeraandelen. Denk bij tuinwerk aan werkzaamheden zoals zaaien, planten, schoffelen, compost uitrijden en dergelijke. Als vaste vrijwilliger kom je minstens eens per week een dag of dagdeel helpen.

Vrijblijvende vrijwilligers

Ook bieden we de mogelijkheid om op een vrijblijvende manier mee te werken in de tuin. We hebben een whatsapp groep waarin we oproepen plaatsen als we hulp kunnen gebruiken. Zo gaan we in de zomermaanden, wanneer de tuin drukker is dan ooit, geregeld op de vrijdagavond samen aan de slag om de warme zomerweken gezellig en in alle rust af te sluiten. Daarnaast plaatsen we regelmatig een oproep wanneer er veel te doen is in de tuin, via de app-groep kan je laten weten of je komt. Wel verwachten we dat je ook op vrijblijvende basis regelmatig komt om te helpen. Denk aan een aantal keer per jaar. Zo ben je betrokken bij wat we doen en is jouw komst van grote toegevoegde waarde!

Het bloemen-team

We starten komend seizoen een aparte bloemen werkgroep op die gezamenlijk te werk kan gaan in de bloementuin. Dit zal zowel ’s avonds zijn als overdag. Ben je geïnteresseerd om hieraan mee te doen? Stuur ons dan een bericht op 0628353517 of mail naar info@decoopperij.nl.

Versterk ons team!

We staan open voor vrijwilligers aanvragen, mits je fit en in staat bent om zwaar werk te doen.

Wil je graag komen helpen als vaste vrijwilliger? Dan vinden we het fijn om voorafgaand een kennismakinggesprek te hebben. Zo kunnen we kijken wat je op de tuin kan betekenen.

Kom je liever als vrijblijvende vrijwilliger? Dan zul je direct worden toegevoegd aan de app-groep en zien we je graag binnenkort op de tuin.

Ben je enthousiast geworden van  bovenstaande informatie? Neem dan vooral contact met ons op via e-mail of telefoon!

Een paar van onze vrijwilligers aan het woord!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Norbert

“Was al honderden keren langs een mooie kweektuin naar het bos gelopen. Toch eens praten met de mensen die daar werken dacht ik. Er moet immers worden gezaaid, gepoot, bemest, geoogst, gerooid enz. Blijkt dat een heel leuk team te zijn dat de hele zaak runt. Ook de sidekicks mogen er zijn: Eric, Marion, boerderijdieren en een paar leuke honden die de boel bewaken.

Lekker de hele dag buiten werken en gezond voedsel oogsten. Wat wil je nog meer. Nou er is nog meer, want als de groente wordt gehaald is het feest. Alles ligt, netjes schoongemaakt en super vers in de kratten: enthousiaste reacties van de klanten. Na het verzamelen van de groente kunnen de klanten ook nog even nagenieten van een kop koffie of thee en een praatje maken.

Natuur PUUR.”                                                                                                

 

 

 

 

 

 

 

Lucia

“Lekker verstand op nul, met mijn handen wroeten in de aarde, genieten van al het moois en lekkers dat groeit en bloeit.

Elke maandag weer feest om naar de Coöperij te gaan; met de meiden geiten, af en toe ook een fijn gesprek. Jong en oud mixt goed hier op de Insinger.

Met veel plezier draag ik mijn steentje bij aan dit prachtige, dappere initiatief. En de opbrengst is ook nog eens geweldig lekker!”

 

 

 

 

 

Henriët

“Buiten zijn, samen werken in de moestuin en bijdragen aan dit mooie initiatief, zijn voor mij een reden om iedere week op de fiets te stappen naar de Coöperij.

Ik leer ieder keer weer nieuwe dingen en daar word ik blij van.”

 

 

 

 

 

 

 

Liselotte

“Iedere maandagochtend ga ik met veel plezier naar mijn vrijwilligerswerk bij De Coöperij. 

De sfeer is er altijd goed en ik ondersteun hiermee dit initiatief van Marieke en Julia om biologische groente te telen.

Meestal help ik mee met het oogsten van de prachtige groente. Heerlijk om te doen.”                                                                                    

 

 

 

 

 

 

 

Chrisja

“Bij de Coöperij als vrijwilliger vind ik het inspirerend om elke week te komen. De eerste ontmoeting met de eigenaars Marieke en Julia en alle andere vrijwilligers is verwarmend.

Elke week is er aan de start van het seizoen een periode van zaden en bollen planten. En hoe verder we de winter benaderen zijn we vooral aan het oogsten.

De verschillende weetjes over de groenten, het leren planten en oogsten, het koffiemoment met elkaar maakt het voor mij leuk om vrijwilliger te zijn.”